Ts constable syllabus 2018 in telugu for free by Job study life 5 – jsl5.in

Ts constable syllabus 2018 in telugu for free with Bit Banks Education You will Find All 100% Free Course and Best Material For Your Career and You can also Prepare for All Kind of Government Jobs in India

Plant body theology

1. once is that the bulk syndrome going on?
1) In higher humor
2) at low temperatures
3) lower air speed
4) heat, low wetness
View Answer
Answer: 4
2. what’s water soluble pigment?
1) chlorophyl
2) carotene
3) pyobilins
4) janthophils
View Answer
Answer: 3
3. Lutane may be a
1) blue pigment
2) yellow pigment
3) brown pigment
4) orange pigment
View Answer
Answer: 2
4. that of the subsequent is that the color of the leaves on the ground?
1) metallic element
2) Sodium
3) halogen
4) Mg
View Answer
Answer: 4
5. that of the subsequent is created of tomato fruits?
1)
Anthocyanins 2) Plowanals
3) Carotenoids
4) Chlorofiles
View Answer
Answer: 3
6. what’s the trans-pyrolysis referred to as a leaf?
1) Gate
2) Stomatol Transpiration
3) biconvex Transmission
4) stratum TRAIFICATION
View Answer
Answer: 2
7. A gas emission in photosynthesis?
1) Oxygen
2) greenhouse emission
3) element
4) H
View Answer
Answer: 1
8. within the summer season, the tree is cold. what’s the explanation for this?
1)
oscillation 2) sterilization
3) transpiration
4) dew
View Answer
Answer: 3
9. what’s the component in chlorophyll?
1) glucinium
2) calcium
3) Mg
4) stranium
View Answer
Answer: 3
10. that of the subsequent doesn’t need photosynthesis?
1) Light
2) greenhouse emission
3) Water
4) H
View Answer
Answer: 4
11. Plants area unit inexperienced. as a result of they’re ..
1) absorbs the inexperienced lightweight
2) reflects the inexperienced lightweight
3) the inexperienced
light reverses 4) don’t absorb {ultraviolet lightweight|ultraviolet|ultraviolet radiation|ultraviolet illumination|UV|actinic radiation|actinic ray}
View Answer
Answer: 2
12. O2 that keeps U.S.A. alive is that the results of chemical change. what’s it from?
1) greenhouse emission
2) water
3) mineral component oxides
4) above
View Answer
Answer: 2
13. What reasonably plants do most of the sunshine absorb?
1) Orange, Violet
2) Blue, Red
3) Yellow, Indigo
4) Yellow, Violet
View Answer
Answer: 2
Ts constable syllabus 2018 in telugu for free by Job study life 5 – jsl5.in
14. what’s the method of planting water?
1)
OMASIS 2) Duality
3) Evaporation
4) activity
View Answer
Answer: 4
15. If you chop some a part of a tree bark on the stem, the plant can die. is that the reason for this?
1) Documents can’t be electrical phenomenon
2) Root absorbed water and salinity to not the plant
3) The absorption of synthesized food within the papers
4) Shock formation
View Answer
Answer: 3
16. what’s the science of learning the soil?
1) Ecology
2) Pedagogy
3) measurement
4) Polynology
View Answer
Answer: 2
17. what’s the specified soil for healthy growth of the plants?
1) lime soil
2) sand floor
3) finger millet floor
4) sludge floor
View Answer
Answer: 1
18. What area unit the element foundation organisms within the soil?
1) mass plants
2) algae
3) soil fungi
4) bacterium
View Answer
Answer: 4
19. What concerning the removal of soil from the air and therefore the air?
1) Glaciation
2) Deflection
3) Erosion
4) Pollution
View Answer
Answer: 3
20. that of the subsequent may be a methodology of preventing erosion?
1) to form the ground steep
2) Growing the plants on the bottom
3) Feeding the animals
4) Land raising
View Answer
Answer: 2
21. that of the subsequent is element Emergency Substance?
1) carbohydrates
2) fats
3) glucose
4) enzymes
View Answer
Answer: 4
22. what’s the mineral component needed for the institution of nitrogen?
1) zinc
2) Mo
3) copper
4) boron
View Answer
Answer: 2
23. what’s the foremost hard-to-please component for plants?
1) sulfur
2) calcium
3) phosphorus
4) element
View Answer
Answer: 4
24. area unit the weather required for documentation synthesis?
1) Fe, Ca
2) Fe, Mg
3) Cu, Ca
4) K, Ca
View Answer
Answer: 2
25. what’s the requirement for transplantation?
1)
Increasing the amount of minerals 2) for various crops
3) Increasing the supermolecule customary
4) Increasing the land
View Answer
Answer: 4
26. that of the subsequent may be a nutrient nutrient?
1) polyose
2) Vitamins
3) Calcium
4) Proteins
View Answer
Answer: 3
27. what’s the shortage of any component that comes with short documentary?
1) Iron
2) Zinc
3) Boron
4) element
View Answer
Answer: 2
28. wherever the roots area unit absorbed by water and mineral parts, area unit they transported to
documents?
1)
2) organic process tissue
3) No vessels
4) None
View Answer
Answer: 1
29. A perform that happens once a particle is placed during a high concentration resolution.
1) financial financial contraction
2) osmosis
3
) passport 4)
View Answer
Answer: 1
30. will the method not occur in rubber water within the area?
1) diffusion
2) nipanam
3) carpels financial contraction
4) Osmosis
View Answer
Answer: 2
31. what’s the method of inflicting bulging of dry seeds in water?
1) absorption
2
) emission 3) stagnation
4) sorption
View Answer
Answer: 3
32. Plant roots what’s the method of fascinating water from the ground?
1) Discharge
2) Stagnation
3) Solubility
4) Transpiration
View Answer
Answer: 3
33. the method of growth for semipermanent storage (bacterial destruction)?
1) Fine liquid contraction (external osmosis)
2
) dilution 3) stagnation
4) dew
View Answer
Answer: 1
34. activity of various pressure in plants.
1) Potometer
2) pressure gauge
3) measuring system
4) measuring instrument
View Answer
Answer: 2
35. The explanation for the cuticle is haemorrhage from the height.
1) respiration
2) the separation
3) the passport
4)
View Answer
Answer: 2
36. area unit the contents of dominant the gap of the document within the document?
1) pillar cells
2) Fuzzy cells
3) protecting cells
4) soft cells
View Answer
Answer: 3
37. what’s the instrument for activity passport rate?
1) Oxonometer
2) pressure gauge
3) measuring system
4) Potometer
View Answer
Answer: 4
38. what’s done by dumping?
1)
Stomatologic 2) Watercolor
3) Injuries
4) Gas holes
View Answer
Answer: 2
Ts constable syllabus 2018 in telugu for free by Job study life 5 – jsl5.in

39. wherever can the bast foam be within the forehead binoculars?
1) Document holes
2) Projection
3) Gas pores
4) External skin
View Answer
Answer: 3
40. what’s the utmost weight of the document?
1) morning
2) evening
3) afternoon
4) night
View Answer
Answer: 1
41. All enzymes area unit product of powder?
1) carbohydrates
2) Lipids
3) Amino acids
4) Minerals
View Answer
Answer: 3
42. Enzymes area unit essentially
1) proteins
2) vitamins
3) fats
4) sugars
View Answer
Answer: 1
43. that of the subsequent area unit non-enzymes?
1) fungi
2) bacterium
3) viruses
4) algae
View Answer
Answer: 3
44. what’s the primary accelerator found within the plant referred to as yeast?
1)
Isomerz 2) Aldolozz
3
) Jaimez 4) Oxidize
View Answer
Answer: 3
45. WHO was the man of science WHO projected the term ‘enzyme’?
1)
Booker 2) Cooney
3) Funk
4) Sumner
View Answer
Answer: 2
46. What plants do inexperienced plants produce?
1) Sugars, fats, proteins
2) Sugar solely
3) Sugars and carbs
4) Sugars and fats solely
View Answer
Answer: 1
47. Chemical force from lightweight energy ..
1) Swapping
2) lightweight analysis
3) Fermentation
4) chemical change
View Answer
Answer: 4
48. In what lightweight would carbon espagation happen seriously?
1) high lightweight
2) inexperienced lightweight
3) blue lightweight
4) Arun lightweight
View Answer
Answer: 4
49. what’s the iodine resolution take a look at wont to identify?
1) Proteins
2) Lipids
3) Carbs
4) Oils
View Answer
Answer: 3
50. Is chemical change a special feature?
1) Production of carbohydrates
2) gas unharness
3) Lightening energy
4) All higher than
View Answer
Answer: 3
51. what’s the constant kind of the primary in photosynthesis?
1) aminoalkanoic acid
2) flour material
3) phosphoglyceric acid (PGA)
4) insulin
View Answer
Answer: 3
52. what’s the primary ingredient of carbon dioxide in dysfunction?
1) NADP
2) Pyridoxin
3) RuBP
4) haemoprotein
View Answer
Answer: 3
53. what’s the supply of biological energy?
1) Glucose
2) daylight
3) ATP
4) mitochondria
View Answer
Answer: 2

Ts constable syllabus 2018 in telugu for free by Job study life 5 – jsl5.in

. .

Add Comment

Translate into any Language »
error: Content is protected !!