free web hit counter

AP and Telangana Police Constable Exams by Job Study Life 5 for Free

AP and Telangana Police Constable Exams and Chapter Bhupaltalam rocks

1. that of the subsequent may be a rock shaped by erosion?
A) marble
b) sedimentary rock
c) granite
d) plate
View Answer
Answer: b
2. that marble rock kind is made of marble?
A) sedimentary rock
b) arenaceous rock
c) shale
d) basalt
View Answer
Answer: A.
With that of those rocks is that the Deccan nix in Maharashtra?
A) Nice
b) Charnokite
c) Granite
d) Basalt
View Answer
Answer: D.
4. Oil gas reserves are targeted within the class rocks of India?
A) Kurnool-Kadapa vary
b) Typem line arenaceous rock
c) Dharwarian rocks
D) Charnoteches
View Answer
Answer: b
5. that of the subsequent categories of rocks ar underground water in abundance?
A) substance rocks
b) transformation rocks
c) hearth rocks
d) all on top of
View Answer
Answer: A.
6. What parts are focused on the flat have an occasional density?
A) iron, nickel
b) iron, silicon
c) silicon, magnesium
d) silicon, aluminum
View Answer
Answer: D.
7. during which a part of Bharat is that the Chornokite and also the Kandlite rocks extending?
A) Western Ghats
b) South highland
c) japanese Ghats
D) mountain range
View Answer
Answer: c
8. Shivalik hills within the mountain range are chiefly created of the subsequent rocks?
A) substance rocks
b) transformation rocks
c) hearth rocks
d) none of them on top of
View Answer
Answer: A.
9. that of the subsequent may be a hearth rock?
A) granite
b) gabro
c) kanglomare
d) basalt
View Answer
Answer: c
10. What makes the Molecule half Separate?
A) enterprise-centric
b) mappingc)
oceans-continents
d) external nucleus- intersectant
View Answer
Answer: b

AP and Telangana Police Constable Exams and Chapter Bhupaltalam rocks

11. the subsequent layer of land deals with ‘stone’?
A) earthquake
b) enterprise
c) nucleus
d) not on top of
View Answer
Answer: A.
12. What a part of earth’s earthquakes originate?
A) earthquake
b) enterprise
c) nucleus
d) not on top of
View Answer
Answer: A.
13. From the surface of the world to the inner part?
A) Density decreases
b) Density will increase
c) Density decreases and will increase
d) Density will increase and reduces
View Answer
Answer: b
14. however shut is that the Moovic surface is regarding average within the ground?
A) 5 km
B) 10 km
C) 30 km
D) 50 km
View Answer
Answer: c
15. what’s the continent of the cantons called?
A) layer in Sia
b) seam membrane
c) knife layer
d) not on top of the highest
View Answer
Answer: A.
16. the subsequent layer of earth’s interior is termed ‘peerotite’ curpa?
A) Bhutto
b)
C) C) n )
D) not on top of
View Answer
Answer: b
17. What kind of rock forms the ‘Bhatholidh’ land?
A) substance rocks
b) transformation rocks
c) hearth rocks
d) all on top of
View Answer
Answer: c
18. however shut is Gutenberg’s surface within the earth?
A) 2000 km
B) 2200 km
C) 2500 km
D) 2900 km
View Answer
Answer: D.
19. What factors contribute to the formation of crosswise rocks?
1) High Peak
2) extreme temperature
3) High rain
A) 1,
2b) 2, 3c
) 3,
1D) All
View Answer
Answer: A.
20. What basins ar primarily rocks within the earth?
A) Mg
b) sand
c) iron
d) silicon
View Answer
Answer: D.

AP and Telangana Police Constable Exams and Chapter Bhupaltalam rocks

.  .

Add Comment

Translate into any Language »
error: Content is protected !!