free web hit counter

AP and Telangana Police Constable Exams Special from Job Study Life 5

AP and Telangana Police Constable Exams Special and Atmospheric – pressure – grooves

1. what percentage Millimarks of gas pressure are going to be reduced to three hundred meters within the atmosphere?
1) one metric linear unit
2) twelve millibars
3) thirty four millibars
4) thirty millibars
View Answer
Answer: 3
2. What area unit the umbrella grooves between the west winds and therefore the polar wind?
1) Equatorial pulse graft
2) Substrate molecular
3) Sub-segment air mass
4) air mass polar gauge
View Answer
Answer: 2
3. The pressure grafted by high attraction forces?
1) air mass two-dimensional figure
2) Sub-polar threshold
3) Sub-segment air mass
4) Equatorial pressure
View Answer
Answer: 1
4. Rain and precipitation rainfall?
1) cyclone
2) Paradise
3) Relaxation
4) Conversion
View Answer
Answer: 4
5. that of the subsequent is that the Absolute Mandate?
1) Equatorial pressure
2) Sub-segmentation air mass
3) Substance pressure
4) Polar air mass
View Answer
Answer: 1

AP and Telangana Police Constable Exams Special and Atmospheric – pressure – grooves

6. a tool accustomed live atmospherical pressure?
1) measuring system
2) measuring system
3) measuring device
4) gage
View Answer
Answer: 3
7. that of the subsequent air causes bigger pressure?
1) wet air
2) dry air
3) each manufacture equal pressure
4) None
View Answer
Answer: 2
8. what’s the equatorial equilibrium layer between the equator?
1 ° zero ° -15 °
2) zero ° -5 °
3) twenty ° -40 °
4) 66½ ° -90 °
View Answer
Answer: 2
9. what’s the method of changing processes?
1) equatorial pressure zone
2) sub telescope air mass zone
3) Substance molecular zone
4) Polar air mass zone
View Answer
Answer: 1
10. what’s the pressure gradient?
1) Variation in pressure from every unit distance from north to south
2) decrease in
unit pressure per unit distance 3) pressure per unit distance
4) None
View Answer
Answer: 2

AP and Telangana Police Constable Exams Special and Atmospheric – pressure – grooves

.  .

Add Comment

Translate into any Language »
error: Content is protected !!